Huis op de berg

 

Tijdens een feest raak ik aan de praat over mijn werk. Vol passie en zonder te weten waar het gesprek heen ging vertelde ik over Thuis Ontwerp, mijn doel is om voor iedereen en ieders budget een thuis te creëren. Mij volledig inleven aan de vraag van mensen. Ze waren onder de indruk van mijn passie, jouw hebben we nodig! (ik was even stil) een week later zat ik vol in de opdracht: nieuwe indeling en inrichting maken voor het huis op de berg in: SPANJE!

 

 

Inspiratie

 

De mediterrane stijl en de Hollandse stijl zijn we gaan combineren. We hebben heel wat gesprekken en brainstrom momenten gehad. Out of the box denken was hier een vereisten. Het beginpunt:

Stijl

 De typische terracotta vloer die vroeger in Nederland populair was, is nog steeds vaak terug te vinden in Spanje. Deze vloer was een gegeven waar ik mee moest werken. Door de veranderingen in de keuken-eetkamer moest de vloer vervangen worden, daar heb ik een vloer voorgesteld die bij de terracotta vloer past die veder in en om het huis ligt. 

 

Keuken

De keuken, het hart, lekker koken, samen zijn, gezellig met 2 of 3 mensen maar toch ook ruimte voor een groot gezelschap. Dat waren de kernwoorden die ik mee kreeg voor het ontwerpen van de keuken. Ik heb mijn stoute schoenen aan gedaan en de keuken op de plaats gezet waar nu de eetkamer is en de grote tafel verplaatst daar waar nu de keuken staat. Daardoor creëer je ruimte voor een grotere keuken en een gezellig sfeervolle hoek voor de tafel. Natuurlijk wilde ik de woonkamer en keuken laten samen komen en niet te vergeten de stijl van Spanje. Daarom heb ik gekozen voor gemetselde witte "eindpanelen" de kastdeurtjes van een luxe houtsoort en een fris groene kleur op de wand, die goed past bij de donker groene kleur in de woonkamer.

 

Moodboard keuken

 

Visualisatie keuken

Woonkamer

 

Naast de  terracotta vloer, moest ik ook rekening houden met het Hollandse tulpenschilderij. Omdat ik een moderne en stijlvoller resultaat wilde, heb ik in de woonkamer een donker groene kleur toegevoegd die terug te vinden is in het schilderij. Zo ontstaat er een mooie mediterranen match tussen die 2. Voeg daar bruin leer aan toe en je hebt een luxe uitstraling.

Visualisatie Woonkamer

Droom

 

Dit project was een droom! Een huis in het buitenland, wauw!  Het was geweldig om samen met deze mensen te sparren over de toekomst. de verschillende stijlen samen te voegen tot iets waar de klanten naar op zoek was.  Ik mocht dan ook deze mail ontvangen van de klanten: 

 

Hierbij willen wij je nogmaals danken voor de plannen voor het volledig anders indelen en opnieuw stylen van onze keuken, eet- en woonkamer.

 

Je hebt ons, met succes, vanaf het begin uitgedaagd om mee te gaan in dit creatieve proces. Toch was uiteindelijk de uitkomst voor ons nog erg verrassend, maar bovenal ook erg bevredigend!

 

Alle onderdelen, zoals de inventarisatie van onze wensen, tussentijdse gesprekken over

‘of we nog op het goed spoor waren’, de presentatie (lees visualisatie!) en -waar het allemaal om was begonnen- het uiteindelijke advies, zijn buitengewoon succesvol en zeer naar tevredenheid verlopen!

Hulde en heel erg bedankt!

 


 Hoe maak je een moodboard? 

 

Bij het bedenken van nieuwe dingen is het altijd een goed idee om een moodboard/ visionboard te maken! Op die manier zie je alle idee bij elkaar staan! Het word 1 plan, 1 geheel.

Er zijn meerder manieren hoe je een moodboard kan maken. Ik heb voor jouw een video gemaakt met de uitleg hoe je dat makkelijk kan doen op de computer!


 

 

 

 

We staan met een nieuwe blog op:

De Online Etalage! 

Echt de moeite waard om te lezen!

Zeker als je eens wat anders wil dan anders met Pasen. 

 


Opdracht Winterdijk30b

Voor Winterdijk30b in Waalwijk mocht ik een kleuradvies geven. Wat een leuke opdracht! Voor mensen die het nog niet kennen: in Winterdijk30b komen kunst, cultuur, creativiteit en ondernemerschap samen. Een eenvoudig kleurpalet is hier dus niet aan de orde!


Het was mijn taak met kleuren en interieuradvies zowel de entree, het trappenhuis, de beide toiletten, de hal op de eerste etage, de praktijkkamer van IngerMarlies, en de huiskamer 2.0 op de eerste etage aan te passen.
Iedere werkkamer in het pand heeft een eigen identiteit.

Voor de kamer van IngerMarlies was de opdracht: warmte en positieve energie. Ik heb daarvoor een voorstel gedaan met drie verschillende geeltinten, gecombineerd met natuurlijke bruintinten. Als je nu de deur van haar ruimte open doet, komt de zonnige energie je tegemoet, maar ervaar je toch een rustige basis. Een fijne combinatie voor het werk dat IngerMarlies doet!

Voor alle openbare ruimtes in het pand zochten Alfred en IngerMarlies naar ‘rust, verrassing, anders’. 

De entree is een vrij donkere en niet al te grote ruimte. Toch heb ik daar gekozen voor een bloemenbehang met veel zwart daarin. Dat lijkt gewaagd, maar omdat ik voor de rest voor veel lichte tinten koos, is dat een mooie combinatie. De kozijnen fris wit, de muren net van het wit af. En de verlichting vervangen.
De beide toiletruimtes waren sterk verouderd en hard aan vervanging toe. Hoewel een van de toiletten een mooie blauwe kleur op de muur had, is mijn advies hier groen te gebruiken, gecombineerd met frisse witte tegels.
Dezelfde kleur groen loopt door als een geverfde ‘lambrisering’ en wegwijzer langs de trap, over de eerste etage naar de huiskamer 2.0. Hierop komen de kunstwerken die door het gehele pand hangen goed tot hun recht.

Omdat in het bloemenbehang in de entree beneden dezelfde groentint zit, wordt er ook meteen een eenheid gemaakt in het hele pand. Op deze manier kun je een groot kleurenpalet gebruiken en toch rust behouden.
En verder… moet je zelf maar gaan kijken. Ze hebben bij Winterdijk30b heerlijke koffie voor je klaarstaan.

Moodboard huiskamer 2.0
Moodboard huiskamer 2.0
Moodboard kamer IngerMarlies
Moodboard kamer IngerMarlies

Moodboard entree, trappenhuis
Moodboard entree, trappenhuis

Moodboard Toiletten
Moodboard Toiletten


Nu we er toch zijn!

 

 

De eerste kennismaking is bij jou thuis. Samen bekijken we de ruimte waar je vragen over hebt.

Lees meer...

 

Uitgebreide review van een enthousiaste klant

 

Petra Hendriks kwam bij ons thuis kijken om tips te geven om onze woonkamer te verbeteren. Daar zaten we namelijk al vanaf het begin mee te puzzelen. Onze grote wens was altijd om van ieder van ons iets in de huiskamer terug te laten zien.

Lees meer...

Inspiratie

 

 

Soms wordt aan mij gevraagd waar ik mijn inspiratie vandaan haal. Pinterest is voor mij inmiddels onmisbaar. Ik heb zelf ook een flinke collectie foto’s van

Lees meer...