Uitgebreide review van een enthousiaste klant

 

Petra Hendriks kwam bij ons thuis kijken om tips te geven om onze woonkamer te verbeteren. Daar zaten we namelijk al vanaf het begin mee te puzzelen. Onze grote wens was altijd om van ieder van ons iets in de huiskamer terug te laten zien: iets van Alfreds creativiteit en iets van mijn verhalen en spirituele achtergrond. Bovendien is onze huiskamer ook een beetje mijn kantoor...
En wat is nu de juiste kleur voor onze muur? We hadden iets wat achteraf toch niet zo verkeerd was, maar daar hebben we zes (!) andere kleuren overheen gedaan. We vonden niet (meer) wat we wilden. Wat er nu op zit is lekker gedurfd nu, maar niet echt wat we wilden.
Een onmogelijke opgave leek het me voor Petra. Zelf denk je al gauw dat er niet zoveel te verbeteren valt in je huis of kantoor, tenzij je er een smak geld tegenaan gooit.
We begonnen met een kopje koffie en zonder dat wij het door hadden nam Petra de omgeving in zich op.
Petra is heel erg bescheiden, maar heeft een ontzettend scherpe blik :) Ze vroeg heel netjes wat er beslist niet weg mag. Daarna kwam ze met haar tips over kleurgebruik, materiaalgebruik, het verplaatsen van een stoel, en van een accessoire.
Huh... :)... alleen al met die kleinigheidjes ontstaat er veel meer rust en eenheid!
Toen ze weg was, hebben wij meteen zelf een paar van haar tips uitgevoerd. Ze was heel duidelijk, dus wij wisten waar we op moesten letten. Ooh, wat een verschil meteen! Het frappante was dat we meteen rust in ons hoofd kregen!
We waren dus héél benieuwd naar het moodboard dat Petra ook nog voor ons zou maken. Spannend!!
Nou... ik ben echt verbaasd! Gewoon op een A4-tje geeft ze haarfijn aan wat hier goed zou doen. Petra heeft voor de muren exact de kleuren gevonden waar wij naar op zoek waren! Dat combineert ze met accessoires in twee andere kleuren die in ons huis voorkomen. Alfreds stijl zien we terug èn mijn wensen!
Wij houden van planten in huis en Petra laat zien hoe die veel beter tot z'n recht komen.
Ja, we gaan met de tips die we gekregen hebben nog op zoek naar wat accessoires in de juiste vormen en kleuren. Petra heeft ook aangegeven waar we die voor niet te veel geld kunnen vinden.
We hebben inmiddels ook besloten nieuwe gordijnen te willen. Ook daarvoor kregen we een tip. Maar gordijnen koop je niet voor één seizoen, dus als we zover zijn vragen we Petra wel even mee te kijken.

Oh ja, nog een tip van ons: als je iemand voor huisadvies thuis laat komen, ruim dan niet alle rommel op! Petra zag door alles wat er lag precies onze routing door het huis en juist daardoor kregen we heel waardevolle tips! :)

Zo... dat was wel een erg uitgebreide reactie. Maar ik kan er nog veel meer over vertellen hoor :) Wil je meer weten, spreek me dan aan tijdens de Open Coffee Waalwijk. Donderdag 13 april ben ik er weer!


Ja, ik kan Petra Hendriks van Thuis Ontwerp met een gerust hart aanbevelen!

En nu ga ik even zitten op onze favoriete stoelen en nu eindelijk op ons favoriete plekje staan :) :)


Kijkje achter de schermen. 

 

 Tijdens onze eerste kennismaking bespreken we de wensen, eisen en twijfels. In deze video zie je welke stappen er worden gezet om een advies te maken. 

  


 Inspiratie

 

Vaak wordt er aan mij gevraagd waar ik mijn inspiratie vandaan haal. Pinterest is voor mij inmiddels onmisbaar. Ik heb zelf ook een flinke collectie foto’s van beurzen, tijdschriften, woonwinkels etc. Ook google ik ook foto’s. Meestal heb ik maar één voorwerp nodig en de rest volgt dan vanzelf.

Een mooie vaas in een bijzondere kleur kan voor mij de inspiratie zijn voor de inrichting van een complete woonkeuken. Maar ook onderweg leg ik denkbeeldige foto’s van inspirerende items vast. Voordat een project van start gaat spreek ik de opdrachtgever uitgebreid, zodat ik goed weet wat de wensen zijn. Tijdens het project kijk ik dus veel rond en wordt de ruimte voor mij langzaam tastbaar. Zo tastbaar dat ik er gevoelsmatig doorheen kan lopen. Vaak zorg ik dat ik zo snel mogelijk een Moodboard maak. Dat maakt het werken vooral voor mezelf handig. Zo blijf ik bij de originele opzet en voorkom ik dat ik mezelf af laat leiden door andere elementen die ik tegenkom.

 

Neem nu deze lamp. Door het maken van een foto tegen het licht in van de lamp ontstaat er een kleurenpallet van zwarte, groene en bruine tinten. Dan ontstaat bij mij het gevoel van een warme moderne chique ruimte zoals een moderne slaapkamer. Om mijn idee zichtbaar voor ander te maken zoek ik passende plaatjes en maak een Moodboard. Dat Moodboard blijft dan liggen totdat er een mooie gelegenheid is om het te gebruiken.