Close

Huis op de berg

Tijdens een feest raak ik aan de praat over mijn werk. Vol passie en zonder te weten waar het gesprek heen ging vertelde ik over Thuis Ontwerp, mijn doel is om voor iedereen en ieders budget een thuis te creëren. Mij volledig inleven aan de vraag van mensen. Ze waren onder de indruk van mijn passie, wij hebben je nodig!

 

Een week later zat ik vol in de opdracht: nieuwe indeling en inrichting maken voor het huis op de berg in Spanje.

Sfeer in huis_ interieurinspiratie_woning inrichten

Het begin

We hebben heel wat gesprekken gehad en interieur inspiratie opgedaan. Out of the box denken was hier een vereisten. Ze wilde de mediterrane woonstijl behouden en het luxere leven van Nederland erin brengen. Waarbij er ook rekening gehouden moest worden met de producten die hun dierbaar waren.

 

Mediterrane keuken_ hulp bij het inrichten van de keuken_ Thuis Ontwerp
Mediterrane woonkamer_ hulp bij het inrichten van de woonkamer_ Thuis Ontwerp

Inspiratie

Door samen te praten, overleggen en veder te zoeken zijn we tot een interieurontwerp gekomen wat past in hun manier van willen leven, de sfeer van het huis en de achtergrond waar ze vandaan kwamen: Holland, de tulpenvelden.

 

Interieurontwerp_oud hollands_interieurinspiratie
Mediterraanse stijl_ hulp bij inrichten_ Thuis Ontwerp
interieur inspiratie_Inrichten keuken_ interieuradvies_interieurstyliste

keuken

De inspiratie komt uit Spanje waar keukens van vroeg bestonden uit opgemetseld muurtjes wit gekalkt waar gordijntjes tussen gespannen werden. Nu ook witte opgemetselde muurtjes, strak wit en de gordijntjes vervangen voor mooie natuurlijke houten fronten. De luxe uit Nederland. 

Sfeer in huis_ interieurinspiratie_woning inrichten
Visualisatie_keukeninrichten_wonen
keuken inrichten_interieurontwerp_interieurstyling_interieurstylist

Woonkamer

Dat was een uitdaging. daar moesten echt de twee woonstijl samen komen. Ik had te maken met een vloer die daar al lag: rode plavuizen. En het was de enigste plek waar het drieluik schilderij van de Hollandse tulpen echt tot zijn recht kwamen. Oké hoe ga ik dat tot 1 geheel maken? Wat word dan de woonstijl? Daar heb ik een tijd je over nagedacht. Tot ik het beeld in het moodboard tegen kwam. De samenhang lag hem in het verlengen van de donker groene kleur in het tulpen schilderij op de wand. Dat maakte ook de woonkamer donkerder en koeler, wat in de Spaanse zomers erg welkom is. De woonkamer werd een woonstijl die voornamelijk de kleuren rood/bruin – cognac- donker groen terug liet komen. Dat waren de overeenkomsten met Holland en Spanje. Het is een unieke stijl die sfeer in huis brengt. 

Mediterraans stijl_ interieuradvies_interieurstyling
Visualisatie_interieurontwerp_ThuisOntwerp
Donkergroen_woonkamerinrichten_woonstijl

Vlucht naar Spanje

En nee ik ben nog niet in Spanje geweest. Deze mensen woonde in de tijd van het interieurontwerp nog in Nederland en voor mij is het belangrijk om de sfeer van de mensen te vangen, te voelen en ervaren. Hoe zijn ze en hoe leven ze? Het huis had ik veel foto’s van en afmetingen. Dus dat is wat ik nodig had. Het reisje naar Spanje heb ik nog te goed.