Close

Huis voor lange tijd

We hebben al heel wat huizen verbouwd, dan verkochten we die weer en kochten weer een nieuw klushuis. Maar dit huis is anders. hier willen we toch wel echt langer in blijven wonen. Nu dat we hem naar onze stijl willen maken en dat het een bijzonder vorm woonkamer is komen we er niet goed uit. Wil je een Interieuradvies voor os maken? 

Vooraf

Ontwerp

Interieuradvies_interieur_inrichten woonkamer
plattegrond_indelen_inrichten_interieuradvies

Resultaat

Interieuradvies_interieur_inrichten woonkamer
Interieuradvies_interieur_inrichten woonkamer
Interieur inspiratie_sfeervol wonen_interieuradviesaanhuis
Interieur inspiratie_sfeervol wonen_interieuradviesaanhuis
Interieurstyling_interieurontwerp_Interieur inspiratie
Interieurstyling_interieurontwerp_Interieur inspiratie
Interieuradvies_interieur_inrichten woonkamer

Van groot naar klein

Dit vind ik zelf een heel mooi project. Ze waren van een grote naar een, voor hen, kleinere woning verhuisd. Hierdoor, maar ook door de indeling van het huis, kregen ze niet echt de sfeer te pakken die ze zelf gestart waren in de keuken. Hoe konden we de indeling toch optimaal gebruiken?


In mijn ontwerp moest ik rekening houden met de sfeer in de keuken en ook wilden ze een aantal meubelstukken behouden, waaronder de rode stoelen. Deze heb ik samengebracht met de kleur mosgroen.


Voor de indeling van de ruimte heb ik gekeken naar de leefgewoontes van het gezin. Nu hebben ze drie verschillende hoeken in de kamer die toch weer verbonden zijn met elkaar.

Vooraf

interieruadvies_interieurstyling_kleur op de muur

Ontwerp

Interieuradvies_interieur_inrichten woonkamer
Interieur inspiratie_sfeervol wonen_interieuradviesaanhuis
Interieur inspiratie_sfeervol wonen_interieuradviesaanhuis
Interieuradvies aan huis_interieurontwerp_interieuradvies

Eric en Marlou vertellen:

Na onze verbouwing wisten wij ons niet goed raad met kleurgebruik en de uiteindelijke inrichting. Via via zijn we in contact gekomen met Petra. Na een uitgebreide kennismakingssessie, waarbij Petra al begon met het schuiven van meubels, kwam zij met een ontwerp dat ons totaal verraste en waar we zeer enthousiast over werden. Onze ervaring is dat Petra erg goed kan luisteren en out of the box denkt. 

Resultaat

interieurontwerp_tv kijken_sfeervol wonen
Openhaard_pellet haard_interieuradvies
eettafel_sfeervolwonen_interierustylist
tegelwand in de woonkamer_interieuradvies_uniek wonen

Er mag wel wat meer sfeer in.

Petra kan je me helpen? Er mag meer sfeer in, ik wil graag dat de kinderen kunnen spelen maar dat hoeft s’avonds niet in het zicht te staan en een bureau voor mezelf dat ik mijn spullen kan laten liggen, zo hoef ik niet altijd alles op te ruimen.

Ja ik kan je helpen, graag zelfs.. We gingen het gesprek aan over: hoe hun leven eruit ziet, wat ze graag doen, de woonstijl, het budget, wat er moet blijven en wat weg kan. Na een tijdje had ik een mooi ontwerp en kwam ik bij haar terug. Het moodboard geeft de kleuren en sfeer goed weer, de plattegrond laat de indeling van de woonkamer zien en ook dat iedereen zijn plekje krijgt en dat er knusse plekjes in huis ontstaan. De “foto’s” geven kracht en inzicht aan mijn ontwerp en de boodschappenlijst geeft ze rust in de zoektocht naar de juiste producten. 

okergeel_roze_blauw_groen_moodboard
plattegrond huis_plattegrond woning_interieurstylist

Plan voor de toekomst

Bij dit mooie interieurontwerp was vooral het indelen van de woonkamer het belangrijkste. De woning is al jaren in bezit van familie, hoe maak je er dan je eigen draai aan? Hoe deel je hem in zodat het nostalgische niet verloren gaat, maar wel voldoet aan de woonwensen van nu?

Die combinatie is goed gelukt,het is duidelijk hun woonstijl geworden. Bepaalde elementen kregen een ander kleur, kasten bleven staan en daar zijn nieuwe meubels aan toegevoegd. De bewoners zijn dol enthousiast over het interieurontwerp en ze zijn het nu in uitvoering aan het brengen. 

Zwart-wit met groen

De woonkamer, ik wil iets anders. Ik wil een woonkamer met zwart-wit. En daarbij is het belangrijk dat ieder zijn eigen ding kan doen. De kinderen zijn graag beneden. Ze maken huiswerk, zitten te knutselen en kijken samen tv. In het weekend zijn we vaak met vrienden dus graag een flexibele tafel. 

Alle wensen zijn erin verwerkt, de woonstijl werd gaande weg het ontwerp duidelijk het indelen van de woonkamer was een puzzel maar de kers op de taart is wel de kleur groen die er toch wel welkom was. 

Moodboard_hoe richt ik mijn huis in_woonkamer