Close

Stijlvol én sfeervol Pasen!

Wil jij een originele paastafel decoreren voor het paasontbijt zónder geel en kuikentjes maar wel helemaal in de paassfeer? In samenwerking met Hip Huis laat Petra van Thuis Ontwerp zien hoe je het doet!

Geel, pasteltinten en vrolijke kleuren horen bij het voorjaar.  Die kleuren zie je dan ook terug in bijvoorbeeld de voorgedrukte papieren paaskleedjes voor op tafel. Het kan leuk zijn. Maar het kan ook anders! Want als jij echt niet blij wordt van kuikentjes die over je tafel dansen dan hoeft het echt niet moeilijk te zijn om ook een stijlvolle ontbijttafel mét paassfeer te maken. In deze blog help ik je op weg zodat jij je gasten kan ontvangen aan een tafel waar je zeker complimenten voor zal krijgen!

Sfeervoltafele_broste_hiphuis

Lente staat voor fris, helder, sereen en de natuur die ontwaakt uit haar winterslaap. Alles komt tot bloei, het voorjaar hangt in de lucht en de voorjaarszon straalt. De lammetjes staan in de wei. Iedereen wordt blij van de dagen die langer licht zijn. Met dat in ons achterhoofd gaan we aan de slag.

De keuze van servies is de basis en een belangrijke sfeermaker.
Op de foto zie je dat de tafel is gedekt met het prachtige servies van Broste Copenhagen. Stijlvol serviesgoed dat met zijn blauwe kleur een frisse ongedwongen mooi sfeer creëert.

pasenzondergeel_wittebloemen_paasdecoratie

Om de tafel een feestelijk tintje te geven en meteen het gevoel van voorjaar te krijgen gebruik je natuurlijk verse bloemen zoals witte ranonkel, gipskruid en hyacinten. Houd hierbij 1 kleur aan, dat geeft rust. De vazen die wij gebruikten voor de paastafel zijn van mooi helder glas. Door het reliëf in het glas wordt het een speels geheel. 

Het natuurlijke aspect door te trekken en een gevoel van luxe te creëren zijn houten elementen toegevoegd aan de tafel. Je ziet dit terug in de hoge houten kandelaren en plateau’s  van berkenhout met een sfeerlichtje. De robuuste borrelplanken zijn een origineel alternatief om diverse soorten brood en vleeswaren op te serveren.

Ben je geïnspireerd en wil je ook aan de slag? Zorg dan dat je 1 kleur gebruikt en daarbij natuurlijke, heldere en/of witte materialen gebruikt. Kom je er helemaal niet uit, neem dan gerust contact met mij op, ik help je graag verder!

De producten die je op de foto’s ziet zijn voor het grootste deel te verkrijgen via de supertoffe webwinkel Hip Huis overige zijn privé eigendom. 

choclade_sfeervol_wonen